Лятна занималня 2023 – записвания за м.Август

Лятна Занималня 2023 към Учебен Център Рагина записва нови попълнения за м.Август. Децата трябва да са на възраст 6-12 години, държим на дисциплината и уважението между децата, да не се удрят и обиждат. В замяна ще им дадем едно незабравимо лято, изпълнено с много приключения. И да, ще учат – лятото е време за игри и забавление, но при нас следобед се учи.


Цени:

Целодневно посещение – 18 лв

Учебни занятия – вкл. в цената за посещение

Тренировка по Лека атлетика – 4 лв.

Храна – 5,20 лв (вкл. основно и следобедна закуска – палачинки, гофрета с шоколад, баница и др.) (по избор)

Различни посещения – 4 лв* за транспорт + входни такси (ако има такива)

Преживелищни приключения – 10 лв* (по избор)

Такси за басейн + транспорт – 15 лв* (по избор)

(* таксите за различните събития може да варират)

Записвания

Записванията за Лятна Занималня 2023 са за ден, няма скрити такси, “пазене на място” и т.н – в четвъртък се пуска ново меню и програма, като родителите избират кой дни детето им ще посещава, за което плащат в края на седмицата. За записвания и повече инфо се свържете с телефон +359 877 699 125

Дейности:

Курсове, включени в Лятна Занималня 2023

Ментална аритметика – мис Диди въвежда децата в смятане с Абакус. Учат се да събират и изваждат, но и развиват концентрация.

Английски език – мис Сиси/Драго провеждат занятията на интерактивни електронни дъски, чрез използване на последно поколение софтуери.

Диктовки и БЕЛ – децата мразят истински тези занятия, но за нас са важни – караме ги да се стараят, да пишат красиво и без грешки. И да преписват ако се наложи.

Математика – не всички ще станат математици, но нищо не ни пречим да се тренираме – математиката е предимно упражнения.

Бързо четене – нова и иновативна система, която развива умения за четене с разбиране


Учебна дейност по време на Лятна Занималня

Запознай се с професията на ….

За първа година решихме да потърсим обекти около Русе и да запознаем децата с интересни професии:

… миньор – благодарим на Скални Материали, че позволиха да вкараме толкова малки деца в тяхна подземна кариера за добив на креда

... локомотивен машинист – посетихме Булмаркет, където ни показаха как се кара влак. Кое дете не е мечтало да бъде машинист?

… следовател – бяхме в Полицията и видяхме как се разледва престъпление – да се свалят отпечатъци, да се разследват улики.

… какво следва – ще посетим Регионалния ТВ център, Пожарната, кравеферма. И това е само началото …


посещение на мина на Скални материали

Посещения на различни обекти

Вече не посещаваме Музей на транспорта, Еко-музея и останалите стандартни обекти в града ни. Децата са ги посещавали х1000 пъти и вече не им е интересно. Заменихме ги с по-интересни събития:

Посещаваме Читалище Стефан Караджа – очаровани сме от нашите домакини, които освен, че ни показаха вещи от бита на българите, отделят специално внимание на старите традиции и празници.

Библиотеката – освен дните за четене, посещаваме това място и заради атмосферата му – дали ще правим обиколка до часовника или ще гледаме стари експозиции. И винаги на връщане има сладолед!!!

Чести гости сме на Операта – за тази година децата ходина на мюзикъл, запознаваха се с инструментите и с музикални произведения. И им беше интересно – домакините ни се подготвят прекрасно

Басейн – лято е. Децата искат на басейн. Точка! За да осигурим безопасността на децата – не се тича около басейна, не се скача във водата, не се яде преди влизане. И стоим до обяд, след което се прибираме на хладно.


Тръгване на пътешествие

Тренировки по Лека атлетика

Всеки Вторник и Четвъртък децата тренират лека атлетика на Градски Стадион (Ялта) с треньори Лора Атанасова и Силвия Филева.

Тренировката е на облекчен режим, но все пак е с умерена трудност. Целта ни е не само да станат по-добри, бързи и сръчни, но и да имат дисциплина и самоконтрол. Забити във виртуалния свят, децата се обездвижват все повече, липсва им воля, упоритост, дисциплина и желание. Именно за това държим толкова много на тази дейност.


Тренировка по Лека атлетика

Преживелищни приключения

Тази дейност нямаше да се случи без Иво Минчев, който успя да събере екип от експерти, доброволци, БЧК активисти и да превърне цялата му енергия в нещо практично – програма по методиката “Учене чрез преживяване” в 10 части, която нарекохме “Преживелищни приключения”.

За повече инфо:

https://ragina.net/prezhivelishtni-priklyuchenia/

https://www.facebook.com/shareni.litsa


Преживелищни приключения в Лятна Занималня

Екскурзии в Лятна Занималня 2023

Искаме да опознаем интересно места в Русенско. Търсим интересни дестинации, където има какво да покажем на децата. Поканиха ни в с.Екзарх Йосиф и беше пракрасно преживяване – освен 3 музея, имат зоологическа градина, страхотни колекции и най-важното – страхотни и много поддържани площадки и поляни за игри. Обещахме пак да се върнем и ще го направим.


Екскурзия в Лятна занималня

Повече инфо може да получите тук; https://ragina.net/lyatna-zanimalnya/