Email адрес

ragina@ragina.net

Телефон

0886797112

БългарскиEnglishRomână
by Transposh - translation plugin for wordpress

Лятна приключенска занималня

лятна занималня - деца играят на фрната в центъра на Русе

 

Лятната занималня се организира в периода 02.06 до 15.09. Заниманията се определят за седмица, като се търси баланс между игра и учебна дейност. Най-общото разпределение е:

  • Сутрин е времето за активности на открито. Децата играят в парка, тренират лека атлетика, посещават забележителности, басейн, йога и т.н. 
  • На обяд е времето за хранене, почивка, четене на задължителната литература и тихите игри.
  • Следобед е времето за учене – английски, математика, български, диктовки. Следват допълнителните занимания като работилница, жестомимичен, калиграфия, китайски, кино и т.н. Изключение от правилото е само посещенията на Библиотеката, които са винаги следобедите. Привечер децата се изкарват в парковата алея, откъдето се прибират от родителите. 

Цени за Лятна приключенска занималня - ЛЯТО_2023

No:Описание на услугатаЦена на посещение, лв
1.Целодневно посещение на Лятна занимания 2023очаквайте скоро!
2.Полудневно посещение на Лятна занималня 2023очаквайте скоро!
3.Занятия по английски език, математика, български, различни по сложност диктовки и работилници, занимания по жестомимичен език, китайски, калиграфиявкл. в цената
4.Лека атлетика с треньор на ЛАСК Локомотив - Лора Атанасоваочаквайте скоро!
5.Посещение на басейн, с вкл. транспорт, застраховка и входна таксаочаквайте скоро!
6. Посещение и дейности в Регионална Библиотека Любен Каравеловочаквайте скоро!
7.Занимания по йога за децаочаквайте скоро!
8. Храна, вкл. тристепенно меню за обяд и плод/десерт за следобедна закускаочаквайте скоро!
9.Екскурзииочаквайте скоро!
10.очаквайте скоро!очаквайте скоро!

Дейностите по-долу са от предни години. За настоящата лятна занималня се очаква да има нови дейности, които да заменят вече съществуващите. Следете страницата ни за повече информация

Курс по английски

Английски език

Нашата школа е специализирана в преподаването на английски език за деца. Това е нашата основна сила – разполагаме с преподавателите, техниката, методологията и желанието да го правим. Занятията са поне 2х седмично, като децата се разделят в подходящи възрастови групи. Целта е децата да поддържат нивото си и да запълват пропуски от учебната година чрез комбинация от теми, които нямат връзка помежду си. Целта е да се избегне натрупването на непознат материал, в случай на отсъствие на детето от занималня.

лека атлетика

Лека атлетика

2х седмично децата тренират лека атлетика към ЛАСК Локомотив-Русе. Тренировките са специално съобразени с натоварването на децата, но и са достатъчно тежки, за да се уморят. На краят на лятото резултатите са на лице – голяма част от децата продължават като състезатели към клуба Освен на физическа подготовка, децата се учат на дисциплина, работа в екип, целеустременост и концентрация.

Набляга се на придобиването на двигателни умения, усъвършенстване на бягането, скачане, упражнения за правилна стойка, запознаване с различни видове спорт, изграждане на отношение към двигателната активност, спорта и изграждане на самоконтрол

лято_библиотеката

Посещения на Библиотеката

2х седмично децата посещават библиотеката. Четат се книги, преразказва се прочетеното и след това се рисуват картини – развива се концентрацията на децата, четене с разбиране и въображението им чрез изразяване с рисунки. И най-важното – за повечето деца това е първия досег с библиотеката, надяваме се – не и последен.

работа в час

Занятия по обща подготовка

Лято е, но децата имат нужда от регулярни упражнения, с които да поддържат знанията си. По две занятия седмично се отделят за всеки от общите предмети в училище – смятане, български, диктовка:
- особено внимание се отделя на диктовката и свързаните с нея проблеми – правопис, краснопис и концентрация. Това се приема като наказание от децата и времето за диктовка е най-страшното за тях - работим да обърнем негативната тенденция децата да пишат все по-малко, да са все по-неконцентрирани и да не се стараят.
- математиката и смятането като цяло е нещо по-приятно за тях - залагаме на работни листи, с които да поддръжат нивото си. Математиката е упражняване и навик.
- често разнообразяваме часовете с родинознание и се опитваме да ги запалим по история; да покажем, че биологията може да е интересна или че химията е навсякъде около нас.

Четене за задължителната литература

По време на обедната почивка, преди времето за тихите игри, децата се отделят на спокойствие за четене на любими книги. И тъй като повечето заспиват почти веднага, опитваме да правим това четене организирано, като всяко дете чете пасажи, а най-малките само слушат.

йога за деца

Йога за деца

2х седмично занятия, провеждащи се на открито. Все още не може да преценим ползите и рисковете от този тип занимания. От опит знаем само, че на някои деца това им допада, на други - не.

Какво представлява йогата за деца:
Децата са пластични, възрастните губят тези умения с времето. За едно дете упражненията по йога са естествени, често дори е стряскащо какво могат да направят почти без подготовка. Нашата цел бе да запазим именно тази им пластичност, защото децата прекарват във фиизческа активност все по-мако време. Далече сме от мисълта да учат някаква източна философия - за нас това са упражнения за пластичност и дисциплина и нищо повече.

работилница

Занимателни работилници

Всеки ден децата изработват нещо с ръцете си - да изрежат, да оцветят и залепят - това развива фината им моторика, учи ги на последователност, концентрация и търпеливост. Развива въображението, пространствената ориентираност и въображението у децата. Относно резултатите – в края на занятието децата отнасят произведенията си на своите родители – по начина, по който го правят, разбираме, че сме постигнали целите си – щастливи деца, показващи развълнувани на родителите си какво са изработили.

Дейности: апликиране, моделиране, рисуване с моливи, бои, пръсти, с плодове, работа с декоративни материали. Използване на хартия, картон, платове, копчета, мъниста, дървени материали, материали от пластмаса, бобови култури и др.

жестонимочен

Жестомимичен език

Благодарим на Радина Лишева – нейна е основната идея, тя изпълни и цялата процедура по организиране и провеждане на занятията на този пилотен курс през 2022г.
Децата чакаха с ентусиазъм всеки час и приеха с особено призвание да научат възможно повече, като искаха да покажат наученото – дори и след часовете, те продължаваха да се упражняват. Често, родителите „се оплакваха“, че децата ги "тормозят" и в къщи, като продължават обучението и върху тях. Отлично, прекрасно начинание, което искаме да продължи и за в бъдеще.

Какво е жестомимичен език и защо смятаме, че тези занятия са полезни за децата?
Това е език, при който общуването се извършва с помощта на жестове и чрез езика на тялото, без да се разчита на звукови символи - за нас това е езика на глухите. Неговото изучаване може да бъде забавно и вълнуващо - това е алтернативна форма на комуникация, която им позволява да изразяват себе си. Таен език, който ги прави специални, който могат да използват само помежду им - само по себе си това усещане е уникално.

Освен това той ги учи на ценни социални умения, повишава самочувствието им и им помага да станат по-независими. Нямаме за цел децата да научат този език завинаги, приемаме го повече като театрално представление, на което децата играят като говорят помежду си ... и да се забавляват. Нямаме сценарии, по определена последователност и програма се учат основни изрази и думи, след което децата правят диалози помежду си.

басейн

Посещения на басейн

Това е любимото занимание на всяко дете. В началото на м.Юни времето още е студено, но от м.Юли, поне 1х седмично, сме на к-с НОРД. Сутрин сотиваме в 10:00, децата лудуват във водата до към 13:00, след което се прибираме с атракционното влакче в парка.

Има ли рискове?
Да, има, но не от удавяне, а по-скоро от падане, подхлъзване или сблъсък. Основните принципи, които следваме, за да осигуром безопастността на децата са:
- поне 2-ма възпитателя, които постоянно следят децата. Отделно са спасителите от басейна.
- избираме сутрините, заради по-малкия наплив - следобедите става пренаселено. Може да контролираме нашите деца, но за чуждите не може да отговаряме.
- забраняваме скачането във водата - това е основната причина за подхлъзване и нараняване. Повърхността около басейна винаги е мокра и хлъзгава. Винаги ...
- алергични реакции към слънце и от химикалите във водата - децата са на басейн до обяд, за това не сме имали случай на слънчево изгаряне. Преди тръгване децата се изплакват с прясна вода и се преобличат - на всички им се зачервяват очите, да, но до сега не сме имали случай на дете с тежка алергична реакция.

китайски

Калиграфия и китайски език

В никакъв случай нямаме за цел децата да говорят или пишат на китайски. Радина Лишева можеше да ги подготви – да, тя е преподавател по китайски, но нашата цел бе друга – децата да разберат частица от източната философия, по какво се различава тяхната азбука от нашата и да се забавляват. Децата са готови да приемат непознатото, да се впуснат без задръжки и да навлязат в дебрите на източната философия без стереотипите на възрастните.

Относно самата програма - информацията беше поднесена по начин, чрез който децата го приеха за забавна игра. Търсеха логиката в отделните йероглифи и тяхното съставяне, но реално - за тях това не беше изучаване на чужд език, а игра.

лятна занималня - деца играят на фрната в центъра на Русе

Посещения на музеи и екскурзии

Всяка година организираме посещения до различните музеи в града – на Транспорта, Природонаучния, къщата на Калиопа и т.н. Ако трябва да сме честни – на децата им е омръзнало – от предни години или от училище са ги посещавали вече десетки пъти. Ходим, ако посещението е свързано с дадено събитие или ще има нещо ново, което да се види.
Също така, организираме посещения в долината на р.Русенски Лом, х.Минзухар, селски читалища и събития. Сътрудничим си е ТД Приста, с инструктори от Номадия, БЧК и др

парка

Сутрешни свободни игри в паркове

В дните, когато няма тренировки или басейн, децата отиват на парка зад Пантеона, на Кея, на Центъра, на Вазата Това е времето, когато децата играят футбол, на народна топка, федербал, на пързалките или просто изтрепват всякакви буболечки – оставяме децата по-свободни, да се събират на групи, да бъдат деца.

Ако все пак искаме да организираме игри, то тогава правим състезателни игри, щафетни игри, игри с препятствия - игри развиващи координация, внимание, ловкост, съобразителност, бягане, отскокливост, равновесно ходене, реакция при сигнал, екипна работа, работа по двойки Често се събираме с други занимални и правим турнири между децата.

кино

Кино

Преди водехме децата на кино в МОЛ Русе. Заради логистиката си го позволявахме веднъж месечно. Сега го правим по-често – не всяка занималня може да се похвали с лазерни проектори от последно поколение, както и със специални интерактивни екрани – за нас не е проблем да направим кино и при нас. Обикновено петък следобед е време за кино –дали ще е анимация, дали ще е научно-популярен филм или комедия

Използване на телефони

Децата могат да имат телефон в себе си, по всяко време може да се обадят на родител или да приемат обаждане.
Нямат право да играят игри, ровят в нета и т.н. Ако се наложи нещо спешно - случвало се е да разрешим да погледнат и покажат нещо. Но толкова!

Често сме чували "Мама/тати ще ме отпишат от вас и ще ме запишат в "ХХХ" или "ХХХ", където ще ми дават телефони по цял ден". И често така и става ...

В никакъв случай не сме някакви маниаци, които отричат телефоните - ние също имаме деца, които са пред телефона по цял ден. В допълнение, децата с телефони са едни тихи деца - няма да има нужда да се занимаваме с тях. Направили сме този избор и ще го следваме - нека да са във виртуалния си свят в къщи, при нас ще са в реалния такъв. Докато може да устискаме - ще продължаваме с принципа "БЕЗ ТЕЛЕФОНИ!"

Feature 1

текст 1

полезно

Feature 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi volutpat justo sed efficit cursus. Mauris fringilla quam.

Feature 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi volutpat justo sed efficit cursus. Mauris fringilla quam.

Feature 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi volutpat justo sed efficit cursus. Mauris fringilla quam.

Разгледайте всички наши обучения

И се запишете сега!

Имате въпроси?

Свържете се с нас!