Често задавани въпроси, които може да възникнат от страна на клиентите на Учебен Център Рагина

Кога започва учебната година?
 • Курсовете по Английски език за деца започват от м.Октомври и стандартно са до м.Май
 • Есенната занималня е от 15.Септември до 01.Юни
 • Лятната занималня е от 02.Юни до 14.Септември
 • Езиковите курсове за възрастни стартират при набиране на достатъчен брой курсисти
Как да запиша мен или детето ми за курс или занималня?

За да запишете себе си или вашето дете в Учебен Център Рагина, следвайте тези стъпки:

 1. Изберете курс или програма: Потърсете подходящ курс на уебсайта на Учебен Център Рагина, потърсете актуална кампания на Фейсбук страницата ни или директно се свържете с нас, за да ви предоставим подробности за наличните места, цените и необходимите стъпки за записване.
 2. Запишете се или вашето дете: След като сте получили необходимата информация, следвайте инструкциите за записване. Това може да включва попълване на онлайн формуляр или посещение на офис (може да се налага подписване на Договор или Заявление
 3. Подгответе се за курса или програмата: Преди началото на курса или програмата, съобразете се с всички инструкции и изисквания на Учебен Център Рагина. Подгответе се с необходимите материали и информация, за да сте готови за успешно участие.

Следването на тези стъпки ще ви помогне да се запишете в Учебен Център Рагина и да започнете вашето образователно пътуване. Ако имате допълнителни въпроси или нужда от помощ, не се колебайте да се свържете директно с нас за повече информация.

При отказ от обучение таксата остава ли дължима?

При Детските курсове – може да отпишете детето, ако не сте доволни от услугата. Не дължите оставащата за курса такса – преизчисляваме дължимите такси към момента, в който уведомите Административен офис за намерението Ви.

При Курсове за възрастни – при стандартни курсове – не дължите остатъка. Изключения се правят само за специализирани обучения, където ще бъдете уведомени в началото на курса за условията.

Предлагате ли онлайн обучение?

Не харесваме онлайн обучението. Когато се наложи – ползваме го като опция, но като цяло – по-добро от присъственото обучение – няма. Новото, което внедряваме, е хибридното обучение – част от часовете се залагат да са онлайн за удобство при Курсове за възрастни

Какво представлява „интерактивното обучение“?

Интерактивното обучение е метод, при който обучението се осъществява чрез активно взаимодействие между обучаващия и обучаемия, като се използват различни технологии и инструменти за постигане на по-голямо включване и ангажираност на участниците. Ето някои от основните характеристики на интерактивното обучение:

 1. Активно участие на участниците: Участниците не са пасивни слушатели, а по-скоро са активно ангажирани в обучението. Те могат да участват в различни дейности, игри, дискусии и упражнения.
 2. Използване на различни методи и технологии: Ние използваме основно специализирани софтуери за интерактивно преподаване, залите са подготвени с проектори и бели дъски, имаме достъп интерактивни уебсайтове, мобилни приложения, виртуални класни стаи, симулации, игри и др.
 3. Подкрепа на самостоятелното учене: Интерактивното обучение стимулира самостоятелното учене, като предоставя на участниците възможност да изследват темите по свой собствен темп и да развиват своите умения и знания.
 4. Постоянна обратна връзка и оценка: В интерактивното обучение се отделя внимание на предоставянето на обратна връзка и оценка на учениците. Това помага да се осигури непрекъснат процес на учене и подобрение.
 5. Сътрудничество и обмен на идеи: Участниците имат възможност да сътрудничат, да обменят идеи и да работят заедно върху решаването на проблеми или проекти.

Интерактивното обучение се използва в различни контексти, включително образование, бизнес и професионално обучение. Той е изключително ефективен метод за ангажиране на учениците и подпомагане на тяхното развитие и растеж.

Кога и колко често се провеждат занятията?

Няма точна формула за провеждането на занятията:

Детските курсове – обикновено са вечерни, имаме опции за ранни курсове (от 16:15) и взимане на децата от ОУ Отец Паисий-Русе.

Курсове за Възрастни – вечерни, рядко в събота/неделя. За удобство – част от занятията може да се провеждат онлайн.

Ще получа ли сертификат на края на курса?

Всеки, който завърши езиково обучение в Учебен Център Рагина, ще получи сертификат в съответствие с Европейската Езикова Рамка (CEFRL – Common European Framework Of Reference For Languages).

Обученията, провеждани в Учебен Център Рагина, завършват с издаването на Сертификат, Удостоверение, Свидетелство или Правоспособност, в зависимост от конкретния вид на обучението.

По отношение на изпитите за Кеймбридж, успешно завършените изпити се удостоверяват с Сертификат от Cambridge English Assessment. Тези сертификати и удостоверения от Учебен Център Рагина са признати и ценени като доказателство за уменията на участниците.

Как мога да получа сертификат на университета Кеймбридж?

Учебен Център Рагина е оторизиран център за подготовка за изпити Кеймбридж. Изпитите се провеждат веднъж годишно, обикновено в периода април-юни. При липса на бройка – изпитите може да се проведат в избрана от тях локация/зала.

Учебните материали включени ли са в цената на курса?

Стандартната практика е учебните материали да не са включени в цената на даден курс. Те се заплащат допълнително по актуална ценова листа на избраното издателство.

Къде се продават учебниците за курсовете?

Винаги може да закупите учебните си материали самостоятелно. За всеки организиран от нас курс, ние осигуряваме учебните материали по цени на доставчик.

Колко са курсистите в една група?

Оптималната бройка варира – за езикови курсове за възрастни – 10 курсиста, за компютърни курсове – 6-8 лица, за детски курсове – до 12 деца.

Предлагате ли корпоративно обучение?

Да, изготвяме специализирани програми, спрямо нуждите на всяко обучение. Целта ни е нашата фирма да е първи избор при търсене на партньорство. Предлагаме възможности за обучения както в наши зали, така и на място във фирмата Възложител.

Предлагат ли се обучения за най-малките?

Английски език за деца от 3 години се предлага от 2011. В Детска Школа Sky Kids има специална зала за малките. Отделно, имаме оборудвани 13 специални зали на територията на редица детски градини в града и региона